Nyttigare alternativ till en kall läsk i sommarsolen

Jordgubbslemonad med honung

Jordgubbslemonad med honung

Jordgubbar är en av Sveriges mest älskade bär. De är dessutom en av våra nyttigaste eftersom de är rika på vitaminer och antioxidanter. En jordgubbslemonad kan du göra genom att mixa färska jordgubbar med vatten, lite honung och juice från citron. Det ger ett fräscht alternativ till läsk och jordgubbssaft. Se recept på Sallys Baking Addiction.
Lemonad med björksocker

Lemonad med björksocker

Om du vill göra en klassisk citronlemonad lite nyttigare kan du testa göra den med björksocker istället för strösocker. Björksocker är ett naturligt alternativ till vanligt socker med mindre kalorier och kolhydrater. Se recept på Jills mat.
Iste med apelsin

Iste med apelsin

Vanligt iste som köps i butik innehåller i princip lika mycket tillsatt socker som vanlig läsk. Om du gör ditt iste själv kan du göra det mycket nyttigare. Ett förslag är att göra ditt favoritte, låta det svalna och sedan servera det i ett glas med isbitar, lite honung, skivad apelsin och myntablad som dekoration.
Chia fresca

Chia fresca

Chiafrön är supernyttiga frön rika på omega-3, protein och mineraler. Genom att blanda 1 msk chiafrön med 3 dl vatten och juice från en lime får du en spännande och energigivande dryck som härstammar från löparfolket Tarahumara i Mexiko. Smaksätt eventuellt med lite rårörsocker för mer sötma.
Mangolassi

Mangolassi

Lassi är en yoghurtdryck med ursprung i Indien och Sydasien. En mangolassi kan du göra genom att mixa fruktköttet från en mogen mango med 5 dl naturell yoghurt och en handfull isbitar. Det ger en mild och uppfriskande dryck som bland annat passar till stark mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*