Nyttiga glasspinnar med fräscha frukter och bär som bas

Chokladtäckta frusna bananer

Chokladtäckta frusna bananer

Om du gillar Magnum-glassar är chokladtäckta frusna bananer ett nyttigt alternativ som smakar minst lika gott. De har ett knaprigt skal av mörk choklad och ett krämigt inre av söt banan. Mindre kalorier, mindre socker och mindre tillsatser än glasspinnarna som livsmedelsindustrin erbjuder. Doppa bara de skalade och skivade bananerna i smält mörk choklad och ställ in i frysen på bakplåtspapper. Förutom choklad kan du även garnera bananerna med krossade nötter eller kokos.
Vattenmelonglass

Vattenmelonglass

Dessa ”watermelon pops” är kanske världens enklaste glasspinne. Skiva upp en söt och saftig vattenmelon i trianglar och skär små skåror i skalet för glasspinnarna. Stoppa i pinnarna, lägg in skivorna i frysen och låt dem ligga där över natten eller några timmar tills de blivit hårda. Fryst vattenmelon är ett kalorisnålt, törstsläckande och mineralrikt alternativ till glass utan tillsatt socker.
Mangoglass

Mangoglass

En nyttig och krämig glass som inte innehåller fler ingredienser än mango, banan och mjölk. Helt fritt från tillsatt socker eller fett. Den här mangoglassen innehåller däremot nyttiga näringsämnen som kalcium, kalium, magnesium och C-vitamin. Ett bra alternativ till vaniljglass eller sorbet med stora mängder tillsatt socker. Se recept på Lindas bakskola.
Isglass med blåbär och ananas

Isglass med blåbär och ananas

En syrlig och svalkande isglass kan du göra med blåbär, ananas och vatten. Ta lika delar av vardera ingrediens och mixa med en blender tills du får en trögflytande smoothieliknande konsistens. Tillsätt honung om du vill balansera syrligheten med lite sötma. Häll sedan upp blandningen i pappersmuggar och stick ner glasspinnar i mitten. Läs mer på Bättre hälsa.
Isglass med persika och apelsinjuice

Isglass med persika och apelsinjuice

Den här fräscha isglassen kan du göra med persikoskivor, clementinklyftor och blåbär. Lägg ingredienserna i pappersmuggar och fyll upp med apelsinjuice så att frukten täcks. Se bara till att skala persikan och ta bort den vita hinnan inuti clementinen så får du en vacker och god isglass baserad på frukter och bär. Läs mer på Minimalist Baker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*