5 sätt att använda mandelmjölk

Mandelmjölk i drickglasMandelmjölk kan ersätta vanlig mjölk i så gott som alla recept. För den som vill minska på mjölkprodukterna eller helt enkelt inte tål eller tycker om komjölk är mandelmjölk ett utmärkt alternativ.

Eftersom mjölken inte smakar så mycket, mer än en aning av mandel, så kan den användas till många olika rätter och bakverk.

Fem exempel på hur du kan använda mandelmjölk

  1. Drick mandelmjölk som vanlig mjölk. Om man vill dra ner på mjölkprodukter eller är överkänslig mot mjölk men saknar sitt dagliga glas med mjölk så är mandelmjölk en utmärkt ersättare. Färdig mandelmjölk som finns att köpa i affären finns i flera olika sorter. Det finns naturell mandelmjölk och mandelmjölk med smak av choklad. Man kan också välja mellan sötad eller osötad mandelmjölk – det finns alltså en sort för varje tillfälle. Gör man mandelmjölken själv kan man smaksätta den efter eget smak och tycke. Mandelmjölken går också bra att ersätta vanlig mjölk med i kaffe och te.
  2. Använd mandelmjölk till flingor eller gröt. Istället för vanlig mjölk eller sojamjölk går det utmärkt att använda mandelmjölk till frukostflingorna. Vill man inte använda socker på flingorna eller gröten är sötad mandelmjölk ett perfekt alternativ.
  3. Laga mat med mandelmjölk. Mandelmjölken kan ersätta komjölk i nästan alla recept. Den fungerar lika bra som såsbas som i en soppa eller gratäng. Det är bara att ersätta rakt av med samma mängd som står angiven för komjölk. Kom bara ihåg att använda den osötade varianten i matlagning, det är inte så gott med söta såser eller gratänger.
  4. Gör smoothies med mandelmjölk. Att göra en smoothie med mandelmjölk som grund fungerar hur bra som helst. Det är bara att göra som vanligt och sedan tillsätta de grönsaker, frukter eller bär som önskas.
  5. Baka med mandelmjölk. Det går även fint att baka med mandelmjölk. Gör man egen mandelmjölk kan man dessutom använda mandelmassan som blir över till sina bakverk så tar man tillvara på allt. Köper man färdig mandelmjölk lämpar sig den sötade varianten bäst till bakning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*