Köpa chiafrön billigt

ChiafrönChiafrön har länge varit kända för sitt höga näringsinnehåll. Dessa populära frön är bland annat rika på fibrer, protein och mineraler. Chiafrön innehåller också mer omega-3 än lax, vilket är särskilt imponerande jämfört med andra frön och nötter.

Om du bara ska köpa ett sorts frö att använda i din kost så är chiafrön ett av de frön som ger mest valuta för pengarna. I den här artikeln kan du läsa om varför du bör köpa chiafrön framför andra frösorter.

Varför köpa chiafrön?

Mer omega-3 än linfrön

Linfrön är ett väldigt näringsrikt frö som också innehåller mycket omega-3, men chiafrön innehåller ändå cirka 25 % mer av denna essentiella fettsyra. Omega-3 behövs bland annat för att reparera celler i kroppen och för att immunförsvaret ska fungera normalt. De är också bra för hjärtat eftersom de används för att reglera blodtrycket och minska risken för blodproppar.

Mer fibrer än sesamfrön

Kostfibrer är framför allt viktiga för vår matsmältning eftersom de ökar tarmrörelsen och får magen att arbeta mer. Om man äter mycket mat med låg fiberhalt, så som pasta, ris, potatis och kött, så är risken stor att man får i sig för lite fibrer. Det kan i värsta fall orsaka förstoppning vilket är en väldigt vanlig åkomma i den moderna västvärlden. Chiafrön innehåller över 30 % fibrer vilket och är därför ett effektivt fibertillskott.

Åtta gånger mer kalcium än solrosfrön

Kalcium är en mineral som är nödvändig för att våra ben och tänder ska bildas. Brist på kalcium är inte särskilt vanligt i Sverige eftersom vi dricker mycket mjölk och använder många mjölkprodukter i vår kost. Om du är laktosintolerant kan det dock vara bra att få kontroll på ditt intag av kalcium, till exempel genom att äta chiafrön.

Mer magnesium än linfrön

Magnesium är en mineral som påverkar olika enzymer i kroppen. Detta ämne är särskilt viktigt för kroppens ämnesomsättning av protein och kalcium. Brist på magnesium kan ge beteendestörning och hjärtproblem. Enligt Livsmedelsverket bör män få i sig 25 % mer magnesium än kvinnor.

Köp chiafrön här

Dessa chiafrön från det svenska märket Go for Life är odlade i Ecuador. De har märkningen raw vilket innebär att de inte är behandlade eller processade på något sätt som försämrar näringsinnehållet i fröna. Om du aldrig har ätit chiafrön tidigare kan det vara bäst att köpa den mindre förpackningen först för att testa om du gillar dem, men om du vet att du kommer äta mer av fröna så finns det även större påsar att köpa. Passa på att förbättra din kost och köpa en förpackning redan idag!

Frågor och svar om billiga chiafrön

Var kan jag köpa billiga chiafrön?

Vi länkar till billiga och ekologiska chiafrön. Köp en mindre påse om du vill testa eller en större påse om du redan är frälst.

Varför köpa chiafrön?

Chiafrön är näringsrika och innehåller livsviktiga vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. De innehåller till exempel omega-3, en fettsyra som annars är vanlig i fet fisk.

Kan man äta chiafrön varje dag?

Ja, det går bra att äta chiafrön varje dag. Man brukar rekommendera mellan 1 och 2 matskedar om dagen. Vi listar billiga återförsäljare av chiafrön.

Var kommer chiafrön från?

Chiafrön växer främst vilt i Latinamerika och kan hittas i öknen eller bergsområden. Det odlas även chiafrön i Sydamerika. Chiafrön kommer från chiaplantan.

Finns det billiga alternativ till chiafrön?

Om man vill ha ett billigare alternativ till chiafrön kan man istället testa linfrön. Linfrön kostar en bråkdel av vad chiafrön kostar och innehåller många av chiffrets näringsämnen. Läs mer om linfrön här.