Fräscha och svalkande alternativ till onyttig glass

Glass av banan och jordnötssmör

Glass av banan och jordnötssmör

Två ingredienser är allt som behövs för att göra en nyttig glass hemma i ditt eget kök. Ta några mogna bananer, skiva upp dem och lägg in dem i frysen. Mixa sedan de frysta bananskivorna tills de fått en slät och fin konsistens. Tillsätt ett par matskedar jordnötssmör och mixa ytterligare lite till. Sedan har du en krämig och god bananglass som är redo att avnjutas i solen! Se recept på Two Peas & Their Pod.

Glass av kvarg och frysta bär

Glass av kvarg och frysta bär

Kvarg är ett proteinrikt och kalorisnålt livsmedel som kan användas till mycket, bland annat till nyttig glass. Mixa osötad kvarg med frysta bär, banan och vaniljpulver så får du ett friskt och nyttigt mellanmål. Kvargglassen kan smaksättas med honung och toppas med kokosflingor. Se recept på Leila.se.

Sockerfri vaniljglass av kokosmjölk

Sockerfri vaniljglass av kokosmjölk

Om du vill ha ett alternativ till glass som inte innehåller socker, söta frukter eller honung kan du testa kokosglass. Det kan du göra genom att frysa in osötad kokosmjölk och sedan mixa det tillsammans med vaniljpulver eller frön från en vaniljstång. Det ger en sockerfri vaniljglass med kokossmak. Se recept på In Sonnet’s Kitchen.

Smoothie bowl

Smoothie bowl

En smoothie bowl är en tjockare smoothie som serveras i en skål och garneras med bär, frön och nötter. Den kan göras som en traditionell smoothie med yoghurt eller veganskt med nötsmör och mandelmjölk. Frys in dina favoritfrukter och favoritbär så kan du göra ett svalkande och gott mellanmål utan tillsatt socker. Se recept på Mitt kök.

Frysta vindruvor

Frysta vindruvor

Frysta vindruvor är ett nyttigt och enkelt alternativ till isglass och smågodis. Vindruvor är kalorisnåla, saftiga och naturligt söta. Röda vindruvor innehåller även antioxidanten resveratrol som har antiinflammatoriska egenskaper. Frysta vindruvor går också att använda som isbitar i drinkar och bål. Bara att skölja av dem och lägga dem i en påse i frysen!

Ett svar till “Fräscha och svalkande alternativ till onyttig glass”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*