Fem mellanmål du bör välja istället för en kexchoklad

Smaksatt mörk choklad

Smaksatt mörk choklad

Mörk choklad är ett mumsigt och lättillgängligt alternativ till en kexchoklad. Det innehåller inget vetemjöl, mycket mindre socker och mindre tillsatt fett samt mer mikronäringsämnen. Ännu godare blir det om du väljer en choklad som är smaksatt med havssalt, pistagenötter eller apelsin. Se bara till att välja en choklad med minst 70 % kakaohalt.
Energibars med begränsad sockerhalt

Energibars med begränsad sockerhalt

En protein- eller energibar kan vara ett smidigt och smart mellanmål så länge du undviker produkterna vars huvudingrediens är socker eller ”glukosfruktossirap”. Om du vill tillfredsställa ditt sötsug är det bättre att välja en raw food-bar som är naturligt sötad med dadlar eller frukt. En proteinbar med mindre rent socker kommer ge dig en mer balanserad energikick som gör att du kan hålla dig fokuserad längre.
torkad frukt

Torkad frukt

Torkad frukt innehåller mycket kolhydrater och socker, men är ändå ett bättre mellanmål än godis eftersom de i bästa fall innehåller mer näring och mindre tillsatser. Det finns dock många usla varianter, som askarna med namnet Berry Boost från Renée Voltaire som innehåller konstgjorda fruktbitar av juice, socker och förtjockningsmedel. Läs mer om torkad frukts fördelar och nackdelar på Topphälsa.
rostade jordnötter

Nötmix

Nötter är rika på fibrer, mineraler och nyttiga fetter som ger dig energi under en längre period än godis och mjölkchoklad. Dessutom innehåller en påse vanliga nötter inte lika mycket tillsatt socker, stärkelse, fett eller konserveringsämnen. Det är helt enkelt ett mycket bättre alternativ för både din långsiktiga hälsa och ditt kortsiktiga humör.
kvarg utan socker

Kvarg utan tillsatt socker

Kvarg i portionsförpackningar är ett krämigt och gott mellanmål som finns med spännande smaker som gräddkola, nötchoklad och vattenmelon. Fettreducerad kvarg, med 0,2 % fett, är dessutom extremt energisnålt. Det innehåller bara 10 % så många kalorier som kexchoklad per gram.

Ett svar till “Fem mellanmål du bör välja istället för en kexchoklad”

  1. Pingback: Så slutar du äta godis och sötsaker - Supernyttigt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*